Course Outline

Το άγχος και οι αιτίες του

    Υπάρχουν δύο τύποι στρες: η δυσφορία (κακό άγχος που προκαλεί αρνητικά συναισθήματα και ασθένεια) και το eustress (καλό άγχος που προκαλεί θετικά συναισθήματα και κίνητρα). Συζήτηση για το άγχος που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες. Συζήτηση για την εξάντληση και πώς διαφέρει από το άγχος (που είναι πιο μόνιμο και διάχυτο).

Επιπτώσεις του στρες

    Συζήτηση για τις χημικές ουσίες που εμπλέκονται και τις φυσικές κορυφές της ημέρας. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι διάφορες χημικές ουσίες προκαλούν αντιδράσεις μάχης ή φυγής, δημιουργούν βραχυπρόθεσμη σκέψη (δεν είναι καλή για την επίλυση προβλημάτων που απαιτούν οι στρεσογόνες καταστάσεις) και πώς διατηρούν το παρασυμπαθητικό σύστημα (κρίσιμο για την καλή υγεία, π.χ. απαιτείται για την πέψη των τροφών και την αποθήκευση αναμνήσεων) μακριά από.

Μείωση του στρες, ρουτίνες και σχέδια

    Μελετώντας τα καλά τεκμηριωμένα οφέλη της ενσυνειδητότητας (με επίγνωση του πώς αισθάνεστε, τι σκέφτεστε και πού είναι η προσοχή σας) σωματική άσκηση, πρωινές ρουτίνες, διαλογισμός, επαναχάραξη πεποιθήσεων και τεχνικές ενέργειας (π.χ. χτύπημα ή οπτικοποίηση του συναισθήματος και μετακίνηση του ). Στη συνέχεια κάνουμε ένα σχέδιο μιας εφικτής πρωινής ρουτίνας. Μπορεί να στηριχθεί πάνω σε αυτό και να μεταφερθεί μια «έκτακτη ανάγκη» στην τεχνική σε περίπτωση κατάθλιψης, πανικού ή άγχους.

Προβληματισμός & Σχεδιασμός Δράσης

    Αναλογίζεστε τι θέλετε να κερδίσετε από σήμερα (το οποίο εξετάσατε στην αρχή του μαθήματος). Συμβουλεύετε τον εαυτό σας για ένα έως τρία πράγματα που στοχεύετε να κάνετε διαφορετικά για να επιστρέψετε στη δουλειά και πώς θα επιστρέψετε σε καλό δρόμο σε περίπτωση που ξεχάσετε.

Requirements

  • Προθυμία να μοιραστούν συναισθήματα σε μια ομαδική κατάσταση.

Ακροατήριο

  • Άτομα που εργάζονται σε έντονα μεταβαλλόμενα και γρήγορα κινούμενα περιβάλλοντα όπου οι ανταγωνιστικές προτεραιότητες, οι ασαφείς στόχοι και οι κινούμενοι στόχοι είναι κοινά.
  • Άτομα που συχνά βιώνουν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα: πονοκεφάλους, στομαχόπονο, ανησυχία, φόβο, σύνδρομο απατεώνων, λήθαργο, υπερένταση και άστατες σχέσεις.
 7 Hours

Number of participants



Price per participant

Testimonials (5)

Related Courses

Mindfulness Workshop: Mastering Assertive Communication and Active Listening

14 Hours

Personal Efficiency and Managing Meetings

7 Hours

Hosting Online Meetings

7 Hours

Communicating and Influencing - For Managers and Team Leaders

14 Hours

Strategic Development: Thinking, Planning, Management and Leadership

35 Hours

DZM – delegowanie zadań i motywowanie pracowników

14 Hours

Related Categories