Course Outline

    Εκχώρηση και χρήση του χώρου διευθύνσεων IP Class D Multicast. Αντιστοίχιση διευθύνσεων MAC πολλαπλής διανομής (L2) σε διευθύνσεις IP πολλαπλής διανομής (L3). Μια επισκόπηση του Πρωτοκόλλου Μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο (RTP). Σύγκριση μεταξύ των 3 εκδόσεων του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Ομάδας Διαδικτύου (IGMP) και της χρήσης τους για την αίτηση ροών RTP εντός VLAN. Το IGMP παρακολουθεί ένα δίκτυο L2. Ερωτήματα IGMP και ανθεκτικότητα ερωτημάτων. Η χρήση της δρομολόγησης πολλαπλής εκπομπής με χρήση ανεξάρτητης πολλαπλής μετάδοσης πρωτοκόλλου (PIM) σε δίκτυο δρομολογημένο μεταξύ VLAN και/ή L3. Η διαφορά μεταξύ PIM που λειτουργεί σε πυκνή λειτουργία PIM-DM και σε αραιή λειτουργία (SM). Καταχώρηση ροών πολλαπλής εκπομπής με Σημείο Ραντεβού (RP). Σημαντικά χρονόμετρα που χρησιμοποιούνται στα πρωτόκολλα IGMP και PIM. Ανθεκτικότητα πύλης χρησιμοποιώντας πρωτόκολλο πλεονασμού εικονικού δρομολογητή (VRRP) και αντιστοίχιση ελαστικής προώθησης πολλαπλής διανομής σε L3 και L2 χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP). Σημαντικοί χρονομετρητές και παράμετροι σε VRRP και RSTP. Λειτουργία και χρήση του πίνακα δρομολόγησης πολλαπλής διανομής για προώθηση πακέτων IP χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP προορισμού πολλαπλής διανομής. Οι διαφορές μεταξύ Any Source Multicast (ASM) και Source Specific Multicast (SSM). Προώθηση ροών πολλαπλής εκπομπής χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή και κοινόχρηστα δέντρα. Χρήση του Reverse Path Forwarding για αποφυγή βρόχου στην προώθηση πολλαπλής μετάδοσης. Μια επισκόπηση του Πρωτοκόλλου Αναγγελίας Συνεδρίας (SAP) και της χρήσης του για την περιγραφή και την ανακοίνωση ροών πολλαπλής εκπομπής RTP που μπορούν να ζητηθούν χρησιμοποιώντας το IGMP.

Πρακτικός:

Το Wireshark θα χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση της σηματοδότησης πολλαπλής εκπομπής (IGMP και SAP) καθώς και της παράδοσης πολυμέσων πολυεκπομπής (RTP).

    Εργαστήριο 1. Multicast Forwarding στο L2 και IGMP Snooping. Εργαστήριο 2. Multicast Forwarding στο L3 σε VLAN χρησιμοποιώντας IGMP και PIM. Εργαστήριο 3. Ανακοίνωση ροών πολλαπλής διανομής σε δίκτυα L2/L3 με χρήση του SAP και του διακομιστή mini-SAP. Εργαστήριο 4. Εξισορρόπηση φορτίου και αστοχία ροών πολλαπλής διανομής που μεταφέρονται σε ξεχωριστά VLAN σε ένα ελαστικό δίκτυο Layer 2 που αποτελείται από διακόπτες φύλλου (πρόσβασης) και 2 πλεονάζοντες διακόπτες σπονδυλικής στήλης (πυρήνας). Εργαστήριο 5: Προώθηση πολλαπλής μετάδοσης πέρα από τα όρια VLAN σε ελαστικά δίκτυα επιπέδου 3 που αποτελούνται από διακόπτες φύλλων (πρόσβασης) και 2 πλεονάζοντες διακόπτες σπονδυλικής στήλης (πυρήνας). Εργαστήριο 6. Προώθηση πολλαπλής μετάδοσης μέσω δρομολογημένου δικτύου L3 χρησιμοποιώντας PIM-SM.

Requirements

Ιδανικά, οι εκπρόσωποι θα πρέπει επίσης να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα TCP/IP και IP Routing (ή να έχουν την αντίστοιχη εμπειρία).

Οι εκπρόσωποι πρέπει να έχουν καλή κατανόηση του Ethernet, της προώθησης πλαισίων Ethernet, της προώθησης IP και IP και της ανθεκτικότητας πύλης χρησιμοποιώντας VRRP.

  21 Hours
 

Number of participants


Starts

Ends


Dates are subject to availability and take place between 09:30 and 16:30.
Open Training Courses require 5+ participants.

Testimonials (4)

Related Courses

Network Troubleshooting with Wireshark

  21 Hours

Advanced Network Troubleshooting with Wireshark

  21 Hours

TCP/IP Network Traffic Analysis with Wireshark

  35 Hours

Cisco CCNA Syllabus in 5 Days

  35 Hours

Cisco ASA/Pix Operation

  28 Hours

Interconnecting Cisco Networking Devices: Accelerated (Pre-CCNA)

  1 Hours

Related Categories