Course Outline

Στόχοι:

    Εξηγήστε τη λειτουργία των δικτύων μεταγωγής κυκλώματος. Αντιπαραβάλετε τις διαφορές μεταξύ δικτύων μεταγωγής κυκλώματος και δικτύων μεταγωγής πακέτων. Εξηγήστε τα πεδία και τις σημαίες στην κεφαλίδα IP – συμπεριλαμβανομένου του νέου πεδίου DSCP. Εξηγήστε και ποσοτικοποιήστε την ανάγκη για συμπίεση φωνής και καθυστέρηση σε ένα δίκτυο IP. Προσδιορίστε τα CODEC που χρησιμοποιούνται στη συμπίεση φωνής και βίντεο – π.χ. G711, G729 και H261/3/4. Προσδιορίστε και εξηγήστε τα πεδία του Πρωτοκόλλου μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο και του πρωτοκόλλου ελέγχου σε πραγματικό χρόνο – συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τόνων DTMF. Υπολογίστε τις απαιτήσεις εύρους ζώνης για διάφορους αλγόριθμους συμπίεσης φωνής. Εξηγήστε και αποδείξτε την ανάγκη για ασφάλεια και κρυπτογράφηση στο VoIP. Περιγράψτε και εξηγήστε τη στοίβα πρωτοκόλλου H.323. Περιγράψτε και εξηγήστε τη ρύθμιση και τη σηματοδότηση κλήσεων (H.225). Περιγράψτε και εξηγήστε το H.245, γρήγορη εκκίνηση και διάνοιξη σήραγγας του H245. Περιγράψτε και εξηγήστε τη ρύθμιση της κλήσης SIP. Περιγράψτε και εξηγήστε τους διακομιστές SIP. Περιγράψτε και εξηγήστε το SDP. Περιγράψτε και εξηγήστε το Soft Switching – συμπεριλαμβανομένων των MGCP και H248. Περιγράψτε και εξηγήστε τη χρήση του SCTP στην επαναφορά μηνυμάτων σηματοδότησης. Περιγράψτε και εξηγήστε τη σημασία της καθυστέρησης δικτύου και την ανάγκη για QoS στο δίκτυο. Περιγράψτε και εξηγήστε τις διαφορές μεταξύ κράτησης και προτεραιότητας QoS σε ένα Δίκτυο IP. Περιγράψτε τη χρήση του IntServ και του RSVP στο QoS. Περιγράψτε τη χρήση των TOS και του DiffServ στο QoS. Περιγράψτε και εξηγήστε την ανάγκη για πολλαπλές ουρές και έξυπνο προγραμματισμό πακέτων σε διεπαφές δρομολογητή/διακόπτη. Περιγράψτε τη χρήση του MPLS για την παροχή QoS στο περιβάλλον WAN. Περιγράψτε τη χρήση των VLAN για την παροχή QoS στο περιβάλλον LAN.

Πρακτικές ασκήσεις:

    Εργαστηριακή Άσκηση 1: Πρακτικό VoIP στο LAN. Εργαστηριακή Άσκηση 2: Δημιουργία δικτύου IP, πραγματοποίηση κλήσεων και εξέταση πακέτων RTP χρησιμοποιώντας το Wireshark. Εργαστηριακή Άσκηση 3: Πραγματοποιήστε κλήσεις και εξετάστε τα πακέτα SIP χρησιμοποιώντας το Wireshark. Εργαστηριακή Άσκηση 4: Πραγματοποιήστε κλήσεις και εξετάστε τα πακέτα H323 χρησιμοποιώντας το Wireshark. Εργαστηριακή Άσκηση 5: Κλήσεις μεταξύ δικτύων PSTN και IP. Εργαστηριακή Άσκηση 6: Διαμορφώστε το QoS και πραγματοποιήστε κλήσεις για να εξετάσετε τα εφέ. Εργαστηριακή Άσκηση 7: Ασφάλεια και VoIP.

Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται σε πρακτικές συνεδρίες:

    Cisco Δρομολογητές με δυνατότητα φωνής σειράς 2600 και 2800 και Cisco Τείχη προστασίας ASA 5505. Τηλέφωνα IP, softphones και αναλογικά τηλέφωνα όπως απαιτείται. Λογισμικό πελάτη και διακομιστή SIP όπως απαιτείται.

Requirements

  • Υποτίθεται ότι οι εκπρόσωποι θα έχουν εργασιακή γνώση του TCP/IP.
  21 Hours
 

Number of participants


Starts

Ends


Dates are subject to availability and take place between 09:30 and 16:30.
Open Training Courses require 5+ participants.

Testimonials (1)

Related Courses

SIP protocol in VoIP

  21 Hours

VoIP with Cisco CallManager Express

  35 Hours

Cisco CCNA Syllabus in 5 Days

  35 Hours

Cisco ASA/Pix Operation

  28 Hours

Interconnecting Cisco Networking Devices: Accelerated (Pre-CCNA)

  1 Hours

Shadowsocks: Set Up a Proxy Server

  7 Hours

Related Categories